Just in: Instagram maakt de producttag beschikbaar voor iedereen

Adam Mosseri, hoofd van Instagram, heeft gisteren aangekondigd dat er drie nieuwe wijzigingen op het platform zullen komen. Volgens Mosseri richt Instagram zich op nieuwe manieren om personen en producten te taggen en orginele content beter te rangschikken.

“Een van de dingen die ik heb geleerd door met creators te praten, is hoe belangrijk het voor hen is om erkenning te krijgen voor het werk dat ze doen”, begint Mosseri zijn Reels-video. Daarom kondigt hij nieuwe manieren aan om ervoor te zorgen dat de eer gaat naar degenen die het verdienen.

1. Product tags

De eerste wijziging die wordt aangebracht, is dat de producttag beschikbaar wordt voor alle gebruikers op Instagram. Dat betekent dat iedere gebruiker voortaan producten kan taggen in content, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor Creator-accounts en bedrijven met een Instagram Shop. Op deze manier kan elk account aandacht genereren voor een bedrijf of creator die je support.

2. Verbeterde tags

Een andere functie zijn verbeterde tags om gebruikers te taggen. Hiermee zal in een tag naar een ander account niet alleen de naam, maar ook de categorie zichtbaar zijn die de gebruiker aan zijn/haar profiel heeft toegeschreven. Je kunt op deze manier zelf kiezen hoe je op Instagram aanwezig wil zijn. Als je bijvoorbeeld een fotograaf, stylist of artiest bent, dan zal Instagram ervoor zorgen dat dit wordt weergegeven in de berichten waarin je bent getagd.

3. Ranking

Ten slotte zal Instagram ‘originele content’ hoger gaan rangschikken. Dat betekent dat de originele bron een extra boost krijgt — in tegenstelling tot gereposte content. Volgens Missori zou je meer krediet moeten krijgen voor iets wat je zelf maakt dan wanneer je iets dat je van iemand anders hebt gevonden opnieuw deelt. Veel gebruikers geven aan blij te zijn met de ranking, omdat zij vaak zien hoe andere accounts er met de credits vandoor gaan. Ze zien dit als een kans om accounts, die in bekendheid groeien dankzij het stelen, kopiëren of reposten van content zonder toestemming, tegen te gaan.

Heb je een vraag?

[contact-form-7 id=”440″ title=”Vragenformulier voor blogberichten”]