Instagram Remix: duet-achtige videocontent maken

Wil je een duet opnemen met iemand anders? Met Instagram Remix is het mogelijk om video’s op te nemen naast een bestaande (Reels-)video, waarbij beide video’s naast elkaar op het scherm verschijnen. Zo kunnen gebruikers reageren op of interactie hebben met de videocontent van iemand anders. Je kunt dansen, zingen, de ander imiteren of acteren naast de video van een andere gebruiker.

Remix zelf is niet nieuw — de functie is een paar maanden geleden in eerste instantie uitgerold voor Reels. Gebruikers konden een video in reactie op een Reels-video opnemen door naar een Reels te gaan, op de drie puntjes te klikken en vervolgens de optie ‘Deze reel remixen’ te kiezen. Instagram heeft onlangs aangekondigd Remix naar een hoger niveau te tillen, waarbij creators uit meer video’s kunnen kiezen. Daarom heeft de app de functie beschikbaar gemaakt voor alle openbare videocontent op het platform. Gebruikers kunnen nu dus ook video’s op de feed van andere gebruikers remixen, zolang de oorspronkelijke maker de toegang tot Remixen heeft ingeschakeld. Je kunt per video via de instellingen kiezen om de optie in of uit te schakelen.

Hoe start je een Remix:

1. Zoek naar een video op de feed van een andere gebruiker;
2. Klik op de drie puntjes rechtsboven de video en vervolgens op ‘Deze video remixen’;
3. Neem jouw video op of voeg een video toe vanuit je camerarol;
4. Knip de video als deze te lang is (de maximale duur van een Remix is 60 seconden).

Het is een leuke manier om samen te werken met andere creators en je bereik te vergroten. Wanneer je een Instagram-video remixt, dan wordt naast je eigen gebruikersnaam ook de gebruikersnaam van het account met wie je remixt weergegeven. Iedereen kan op jouw gebruikersnaam klikken om je originele video te bekijken en een eigen remix hierop te maken. Zo kan Instagram Remix helpen om ontdekt te worden door een nieuw publiek.

Heb je een vraag?

[contact-form-7 id=”440″ title=”Vragenformulier voor blogberichten”]