Deze 3 nieuwe functies heeft Instagram onlangs aangekondigd

Adam Mosseri, hoofd van Instagram, heeft nieuwe functies voor Instagram bekendgemaakt via zijn wekelijkse video-updates op Twitter. Van het schudden met je smartphone tot het verwijderen van een foto in een carrousel-post  dit is wat je kunt verwachten van de nieuwste update.  

1. Foto verwijderen uit carrousel

We kunnen het al vier jaar lang: foto- en videoreeksen in een carrousel plaatsen. Dit contentformat staat erom bekend om maximaal 10 foto’s en video’s in één post te combineren. Zit er een foto bij die je liever niet meer wil gebruiken? Dan was het tot nu toe de enige optie om de hele post te verwijderen (of te archiveren). Daar komt nu — eindelijk — verandering in. Een nieuwe functie stelt gebruikers in staat om een foto of video uit een carrousel te verwijderen. Dit kun je doen door op de ‘drie puntjes’ boven in de post en vervolgens op de knop ‘bewerken’ te klikken. Swipe naar de foto of video die je wilt verwijderen. Je ziet nu een prullenbak-icoontje in de linkerbovenhoek. Op deze manier kun je de content verwijderen.

2. Rage Shake

Heb je ooit Instagram gebruikt en het werkte niet zoals het zou moeten? Misschien laadden stories niet, misschien werkte de audio niet, misschien kon je gewoon geen foto uploaden en werd je er gewoon echt even kwaad van? ‘Rage Shake’ is een nieuwe functie die precies werkt zoals het klinkt. Gebruikers kunnen met hun telefoon schudden om problemen met de app te melden. Wanneer je dit doet, verschijnt er een pop-up met de vraag of je een melding wil maken. Niet alleen kun je Instagram laten weten wat er precies misgaat, ook is er ruimte om emoties en gevoel toe te voegen aan de melding, aldus Mosseri. Instagram belooft dat het team de tijd neemt om naar de melding te kijken, met als doel de app continu te blijven verbeteren. In Nederland moeten we nog even wachten voordat we gebruik kunnen maken van deze functie. Tot nu toe is ‘Rage Shake’ alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.

3. Take a break

Instagram test een nieuwe ‘Take a break’-functie om gebruikers aan te moedigen de tijd in de app beter te beheren. Hiermee kun je letterlijk even afstand doen van de app. Gebruikers kunnen herinneringen instellen om na een bepaalde periode van activiteit — 10, 20 of 30 minuten — de app te verlaten. Zodra je een pauzeherinnering ontvangt, stelt Instagram alternatieve activiteiten voor die je tijdens je pauze kunt doen.

Heb je een vraag?

[contact-form-7 id=”440″ title=”Vragenformulier voor blogberichten”]